KOBİ Dönüşüm Platformu

KobiPirin BORGİP Projesi’nde

BORGİP Nedir?

Bölgelerarası Ortak Girişim Projesi (BORGİP)’nin temelleri, TÜSİAD ve TÜRKONFED’in, 2013 yılında Cizre ve Batman’da düzenlediği toplantılara kadar uzanıyor. Bu toplantılardan sonra, bölge için somut bir projenin hazırlanması kararı BORGİP’in ilk tohumlarını da atıyor. TÜSİAD, TÜRKONFED işbirliğiyle, bölgelerarası gelişmişlik farklarının azaltılması ve Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizde refahın artırılması amacıyla, bölgedeki iş insanlarını odağa alan ve bölgedeki girişimci ve KOBİ’lerin güçlendirilmesini hedefleyerek başarı hikayeleri ile çarpan etkisi yaratmayı amaçlayan “Bölgelerarası Ortak Girişim Projesi” (BORGİP) yürütülmektedir.

Bu girişimin şimdiye kadar benzer amaçlı yapılmış çalışmalardan ve projelerden temel farkı, doğu ve güneydoğu illerimizdeki mevcut yatırımcıların ve girişimcilerin, gerek girişim önerilerinin geliştirilmesi veya mevcut işletmelerinin büyütülmesinin, gerekse yeni yatırımları için ihtiyaç duydukları her türlü desteğin iş dünyasının inisiyatifiyle sağlanmasının amaçlanmasıdır.

Projenin başlangıç aşamasında TÜRKONFED, TÜSİAD ve Kalkınma Ajansları’nın aracılığıyla, ağırlıkla Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinden olmak üzere yaklaşık 1000 firmanın bulunduğu bir havuz oluşturuldu ve 20 pilot firma ile başlandı.

KobiPirin Nedir?

KobiPirin; 2009 yılında Bilgisayar Yük. Müh. Sedat YAZICI tarafından tescil edilen KOBİ işletmelerinin özel bir check-up analizi ile mevcut durumunun incelenip Finans, Danışmanlık ve Teknoloji başlıkları altında iş geliştirme süreçlerine katkı veren “KobiPirin : KOBİ’lerin İlacı” projesidir.

KobiPirin BORGİP projesine nasıl dahil oldu?

2014 sonu itibarıyla Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) üyelerinin işlerini geliştirmesi için başlayan KOTO.KobiPirin projenin başarısı ses getirmeye başlamıştı.

KobiPirin proje paydaşlarından Optimum Danışmanlık tarafından TÜSİAD yönetimine önerilen KobiPirin projesi; 2015 yılının Eylül ayında dönemin TÜSİAD başkan yardımcısı Sedat Şükrü ÜNLÜTÜRK ve BORGİP Proje Koordinatörü Ceren Aydın ERGÜN ile paylaşıldı.

YSM.BULUT yazılımlarının gerek ürün çeşitliliği gerekse modüler ve düşük maliyetleri sebebiyle BORGİP projesi için çok uygun olduğuna karar verilerek projeye dahil olan değişik illerdeki KOBİ işletmelerine KobiPirin olarak önerilmemiz ile proje içinde aktif çalışılmaya başlandı.

KobiPirin Teknoloji Danışmanlığı ve YSM.BULUT ürünlerinin TÜSİAD tarafından onaylanması ve HP Türkiye ekibi ile de ortaklaşa saha çalışmaları 2016 Ağustos ve Kasım aylarında yapıldı.

KobiPirin BORGİP projesinde neler yaptı?

Gerek Yazılım ve Teknoloji gerekse Yönetim danışmanlığı da sunduğumuz KobiPirin projesi 2016 sonu itibarıyla Elazığı, Malatya, Adana ve Hatay olmak üzere 4 ilde 20 civarında firmaya uygulanmıştır.

KobiPirin olarak HP Türkiye ekibiyle ziyaret edilen KOBİ işletmelerinin yazılım ve donanım olarak teknoloji ihtiyaçlarını tespit edip; doğru ürün ve hizmetlerle bunları yetkin teknik ekiplerinde desteğiyle sürdürülebilir ve ekonomik bir şekilde işletme süreçleri ile harmanlayarak en verimli çıktıyı almalarına yardımcı olduk.

KOBİ’lerin dijitalleşme seviyelerini de ölçerek hangi seviyeden nereye taşıyacağımızı da hedef olarak belirleyip o noktaya taşımak için yeni çalışmalar yürütmeye de devam ediyor olacağız.

KOBİ işletmesinin teknolojinin kullanımı ile dönüşümünü sağlayarak işini geliştirmesi amacıyla KobiPirin olarak HP Türkiye ekibiyle ziyaret edilen KOBİ işletmelerine YSM.BULUT yazılım ürün ve hizmetleri ile birlikte HP donanım ve hizmetlerini sunduk. Bunların işletmeye uygun olmaması durumunda ticari bir kaygı gözetmeksizin en doğru ürün ve hizmete yönlendirmeyi de ihmal etmedik.

BORGİP pilot proje safhasını bitirerek Türkiye’nin bir çok iline yaygınlaşarak büyüyecek KobiPirin olarak başta TÜSİAD ve TÜRKONFED olmak üzere tüm proje paydaşlarıyla projeye güçlü bir şekilde katkı vermeye devam edeceğiz.

Menu